Roma şi Madrid îşi condiţionează acordul lor pentru pact de adoptarea unor măsuri de urgenţă

Italia şi Spania şi-au condiţionat joi seara acordul lor faţă de adoptarea măsurilor de creştere economică în Europa de punerea în aplicare a unor soluţii de urgenţă pentru ţările care se află în impas financiar, potrivit delegaţiilor celor două ţări, aflate la Bruxelles.

147 afișări
Imaginea articolului Roma şi Madrid îşi condiţionează acordul lor pentru pact de adoptarea unor măsuri de urgenţă

Roma şi Madrid îşi condiţionează acordul lor pentru pact de adoptarea unor măsuri de urgenţă

"Nu este o abţinere de fond, dar vrem că acest aspect să facă parte dintr-o singură rezolvare, soluţiile pe termen lung trebuie să fie legate de cele pe termen scurt", au declarat delegaţii italieni aflaţi la summitul de la Bruxelles.

Delegaţia spaniolă a declarat că susţine acest punct de vedere. "Suntem în favoarea unui pact de creştere economică, nu îl blocăm, dar sunt necesare şi măsuri de urgenţă", a declarat un dipplomat spaniol, lăsând să se înţeleagă că nu va exista nici un pact fără aceste măsuri menite să ajute pe termen scurt ţările aflate în dificultate.

Italia şi Spania, care plătesc dobânzi din ce în ce mai mari pentru a rezista pe pieţe în pofida reformelor introduse, s-au declarat pregătite să adopte măsuri pentru creştere dacă vor fi găsite soluţii şi pentru scăderea acestor taxe.

Preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a declarat, în cursul serii de joi, că liderii europeni "au ajuns la un acord" pentru a "ameliora finanţarea economiei prin introducerea unor măsuri imediate de creştere economică, estimate la o valoare de 120 de miliarde de euro".

"Două ţări doresc foarte mult să existe un acord cu privire la măsuri pe termen lung dar şi pe termen scurt, dar discuţia nu este blocată, ea va continua", a declarat Van Rompuy în timpul unei conferinţe de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici