Român, condamnat şi expulzat din Ungaria pentru trafic de imigranţi clandestini

Un român a fost expulzat din Ungaria şi i s-a interzis să revină în această ţară în următorii doi ani, după ce a fost condamnat la 20 de luni de închisoare cu suspendare de un tribunal din Budapesta, pentru că a încercat să treacă 22 de imigranţi sirieni cu camionul în Germania, relatează MTI.

423 afișări
Imaginea articolului Român, condamnat şi expulzat din Ungaria pentru trafic de imigranţi clandestini

Român, condamnat şi expulzat din Ungaria pentru trafic de imigranţi clandestini (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Şoferul român, ale cărui identitate şi vârstă nu sunt precizate de către MTI, a fost oprit de poliţie într-un spaţiu de serviciu de pe autostrada M1, pentru un control de rutină.

El a fost arestat după ce pasagerii săi nu au fost în măsură să prezinte documente de identitate.

Pe de altă parte, un tribunal regional a dispus arestarea preventivă a unui cetăţean sârb suspectat că a încercat să treacă ilegal 29 de imigranţi ilegali în Austria, a anunţat Zsolt Kopasz, procurorul-şef din Csongrad.

Potrivit poliţiei, acesta a fost de acord să transporte imigranţi trecuţi ilegal din Serbia în Ungaria către Austria, cu furgoneta sa, în schimbul sumei de 1.000 de euro de persoană.

Anchetatori au stabilit că sârbul a pătruns în Ungaria pe la punctul de frontieră de la Roszke, pe 14 august după prânz, a cumpărat toate vinietele necesare pentru a ajunge în Austria şi şi-a parcat vehiculul într-un loc dinainte stabilit.

El a luat ulterior la bordul furgonetei 17 imigranţi sirieni şi 12 irakieni, dar s-a rătăcit şi s-a întors la Roszke.

Vehiculul a fost verificat la postul de frontieră de la Roszke, iar şoferul sârb şi imigranţii ilegali au fost plasaţi în arest preventiv. Proceduri penale sunt în curs, a precizat procuratura.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici