Români evacuaţi din Libia la bordul unui avion militar spaniol

Mai mulţi români au fost evacuaţi din Libia la bordul unui avion militar spaniol, care a decolat de la Tripoli joi seară având la bord 124 de persoane.

22 afișări
Imaginea articolului Români evacuaţi din Libia la bordul unui avion militar spaniol

Români evacuaţi din Libia la bordul unui avion militar spaniol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La bordul avionului, care era aşteptat la Madrid în noaptea de joi spre vineri, au fost îmbarcaţi 40 de spanioli, precum şi mexicani, britanici, canadieni, portughezi, finlandezi, ucraineni, români şi congolezi.

Autorităţile spaniole încearcă, în continuare, să găsească modalităţi pentru evacuarea mai multor cetăţeni spanioli aflaţi în diferite zone ale Libiei, în afara capitalei.

Avionul militar spaniol ajunsese încă de miercuri în Libia, însă a fost nevoit să aştepte într-un oraş aflat în apropiere de Tripoli autorizaţia de a ateriza în capitală pentru a-i îmbarca pe cetăţenii străini.

Alţi români se află la bordul unor feriboturi greceşti închiriate de China, care au ancorat joi la Heraklion, în Creta. Navele, care au plecat de la Benghazi, au transportat 4.400 de persoane, în principal chinezi, dar şi cetăţeni din Grecia, Thailanda, Sri Lanka, Italia şi România.

Represiunea declanşată de regimul libian împotriva manifestanţilor antiguvernamentali s-a soldat cu sute de victime, iar guvernul de la Tripoli a pierdut controlul asupra mai multor oraşe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici