România a negociat cumpărarea de vaccin pentru gripa A/H1N1 din Franţa, dar a renunţat

Franţa încearcă, de două luni, să vândă surplusul de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1, autorităţile purtând negocieri cu mai multe ţări, printre care s-a numărat şi România, care a renunţat însă la achiziţionarea vaccinului, relatează Le Parisien în pagina electronică de duminică.

59 afișări
Imaginea articolului România a negociat cumpărarea de vaccin pentru gripa A/H1N1 din Franţa, dar a renunţat

România a negociat cumpărarea de vaccin pentru gripa A/H1N1 din Franţa, dar a renunţat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Franţa a achiziţionat 94 de milioane de doze de vaccin în luna iulie, când ameninţarea gripei era considerată mult mai gravă, iar specialiştii recomandau imunizarea cu o doză dublă de vaccin.

La începutul lunii noiembrie, Agenţia Europeană pentru Sănătate (EMEA) a anunţat că pentru imunizare este suficientă o singură doză de vaccin, iar Ministerul francez al Sănătăţii a decis să vândă o parte din vaccinurile suplimentare.

Începând de la jumătatea lunii noiembrie, ministerele Sănătăţii şi de Externe au început să abordeze ambasadele străine la Paris, cerându-le să anunţe dacă ţările respective au nevoie de vaccin.

România s-a numărat, alături de Bulgaria, Ucraina, Qatar, Egipt şi Mexic, printre primele ţări care au început negocierile. Ulterior, România şi Bulgaria au renunţat la cumpărarea de vaccinuri, în timp ce Qatarul şi Egiptul au semnat deja contracte cu Franţa.

Autorităţile franceze intenţionează să vândă la preţul de achiziţie cele patru tipuri de vaccin de care dispun, dar trebuie să facă faţă concurenţei altor ţări ale căror rezerve depăşesc necesarul, printre acestea numărându-se Germania, Elveţia sau Olanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici