România şi alte ţări est-europene vor fi criticate în raportul Comisiei Europene privind statul de drept - surse

  • Comisia Europeană va prezenta miercuri un raport privind situaţia statului de drept în ţările UE
  • Surse: Documentul va conţine critici la adresa unor ţări central şi est-europene
  • Printre ţările criticate s-ar număra şi România
965 afișări
Imaginea articolului România şi alte ţări est-europene vor fi criticate în raportul Comisiei Europene privind statul de drept - surse

Raportul Comisiei Europene privind evaluarea situaţiei statului de drept în statele membre ale Uniunii Europene va conţine critici inclusiv la adresa României, afirmă surse de la Bruxelles citate de ediţia germană a agenţiei Reuters şi de site-ul Politico.eu.

Primul raport al Comisiei Europene care evaluează situaţia statului de drept în toate ţările membre ale Uniunii Europene urmează să fie aprobat miercuri de Colegiul comisarilor.

Documentul constată că există unele probleme în privinţa independenţei justiţiei, situaţiei corupţiei, pluralismului şi mecanismelor democratice.

În privinţa independenţei justiţiei, vor fi criticate în primul rând Ungaria şi Polonia, dar au fost depistate probleme şi în România, Bulgaria, Croaţia, Slovacia şi Malta, afirmă surse de la Bruxelles.

Raportul va fi prezentat în contextul în care Germania, care exercită în prezent Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, tocmai a elaborat un nou mecanism european prin care accesarea fondurilor comunitare, inclusiv a bugetului pentru relansare economică post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro, ar urma să fie condiţionată de respectarea principiilor statului de drept.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici