Românii din Republica Moldova stau la coadă pentru a vota

Circa 1.700 de persoane au votat duminică, până la 09.30 (09.30 ora României) în Republica Moldova, pentru alegerile prezidenţiale din România, în timp ce la ambasada şi consulatul din Chişinău s-a format coadă, relatează Jurnal de Chişinău, în pagina electronică.

40 afișări
Imaginea articolului Românii din Republica Moldova stau la coadă pentru a vota

Românii din Republica Moldova stau la coadă pentru a vota (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

La prima oră, o coadă de peste 200 de persoane se formase la secţia de votare de la consulatul României din Chişinău, în timp ce primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a votat la Orhei, după ce a stat mai bine de o oră la coadă la secţia deschisă la ambasadă.

Iniţial, Chirtoacă a mers la Anenii Noi, dar şi acolo era coadă, astfel că a decis să se deplaseze la Orhei pentru a vota.

La Bălţi, în prima oră de la deschiderea secţiei de votare şi-au exprimat opţiunea 30 de cetăţeni români.

În R.Moldova, cei 9.000 de posesori ai cetăţeniei române pot să-şi exprime votul la cele patru secţii deschise în incinta ambasadei şi consulatului la Chişinău şi în alte nouă deschise în localităţile Cahul, Giurgiuleşti, Căuşeni, Nisporeni, Orhei, Anenii Noi, Ungheni, Bălţi şi Soroca.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici