Românul acuzat de viol la Roma, eliberat după 34 de zile de arest

Curtea de Apel din Roma a decis eliberarea românului Karol Racz, care a petrecut 34 de zile în închisoare, după ce acesta a reuşit să-şi demonstreze nevinovăţia în cel de al doilea caz de agresiune sexuală în care fusese acuzat, informează ediţia electronică de marţi a cotidianului Il Tempo.

15 afișări
Imaginea articolului Românul acuzat de viol la Roma, eliberat după 34 de zile de arest

Românul acuzat de viol la Roma, eliberat după 34 de zile de arest

Racz a părăsit închisoarea Regina Coeli înconjurat de agenţi de pază şi însoţit de avocatul său, adaugă Il Tempo.

Karol Racz, în vârstă de 36 de ani, fusese acuzat pentru violarea unei femei în vârstă de 41 de ani, în data de 21 ianuarie, în zona Primavalle din Roma. Ulterior, el a cerut în instanţă eliberarea din arest, după ce femeia a revenit asupra declaraţiei iniţiale, în care îl recunoştea pe român ca fiind autorul violului.

În plus, rezultatele testelor ADN arată că pe corpul victimei nu există urme biologice aparţinând lui Karol Racz.

Iniţial, Karol Racz a fost arestat împreună cu un alt român, Alexandru Loyos Isztoika, pentru violarea unei adolescente, pe 14 februarie, în Parcul Caffarella din Roma. Ulterior, testele ADN au arătat că cei doi români nu sunt autorii violului. Însă Racz a devenit suspect în cazul violării femeii de 41 de ani, pe 21 ianuarie, în cartierul Caffarella din Roma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici