„Rugaţi-vă pentru Myanmar”. A fost mesajul cu care a intrat pe scenă concurenta Miss Univers din Myanmar

  • Concurenta Miss Univers din Myanmar, Thuzar Wint Lwin, a folosit duminică concursul pentru a îndemna lumea să se pronunţe împotriva juntei militare, ale cărei forţe de securitate au ucis sute de protestatari de când a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1 februarie.
  • „Oamenii noştri sunt împuşcaţi de militari”, a spus ea într-un mesaj video înainte de finala competiţie care a avut loc la Seminole Hard Rock Hotel & Casino din Hollywood, Florida.
  • În timp ce defila cu costumul său naţional, a ridicat o pancartă pe care scria „Rugaţi-vă pentru Myanmar”.
2051 afișări
Imaginea articolului „Rugaţi-vă pentru Myanmar”. A fost mesajul cu care a intrat pe scenă concurenta Miss Univers din Myanmar

„Rugaţi-vă pentru Myanmar”. A fost mesajul cu care a intrat pe scenă concurenta Miss Univers din Myanmar

"Aş dori să îndemn pe toată lumea să vorbească despre Myanmar. În calitate de Miss Univers Myanmar de la lovitură de stat, am vorbit cât de mult a putut", a spus ea.

Thuzar Wint Lwin se numără printre zeci de celebrităţi din Myanmar care şi-au exprimat opoziţia faţă de lovitura de stat, în care liderul ales în mod democratic, Aung San Suu Kyi, a fost arestat.

Cel puţin 790 de oameni au fost ucişi de forţele de securitate de la lovitura de stat, potrivit grupului activist al Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici. Se spune că peste 5.000 de persoane au fost arestate, iar aproximativ 4.000 sunt încă reţinuţi - inclusiv mai multe vedete.

Thuzar Wint Lwin nu a ajuns în ultima rundă a finalei Miss Univers, dar a câştigat premiul pentru Cel mai bun costum naţional, care se bazează pe costumul etnic al poporului ei chin din nord-vestul Myanmar, unde luptele au început să se intensifice în ultimele zile între armata şi militanţii anti-juntă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici