Ruinele unui turn de veghe roman din timpul domniei lui Constantin cel Mare, descoperite în Elveţia

Arheologii din Elveţia au descoperit rămăşiţele unui turn de veghe roman construit în secolul al IV-lea d.Hr. pentru a proteja graniţa imperiului.

5271 afișări
Imaginea articolului Ruinele unui turn de veghe roman din timpul domniei lui Constantin cel Mare, descoperite în Elveţia

Amt für Archäologie Thurgau/Bing AI

Arheologii au găsit cărămizi, pietre, mortar, ţigle şi un şanţ de fundaţie în apropierea oraşului elveţian Schlatt. Toate acestea ar fi compus un turn de veghe roman, datat din secolul 4 d.Hr. 

Turnul avea o bază pătrată de şapte metri pe latură şi ziduri groase de un metru.

Arheologii au găsit şi o monedă romană şi o parte dintr-o curea militară în apropierea turnului. 

Turnul făcea parte dintr-un sistem de observare a mişcărilor inamice în zonă. Turnul se afla pe frontiera nordică a imperiului roman, care era ameninţată de diverse grupuri de "barbari", transmite LiveScience

Edifiul a fost datat din timpul domniei împăratului roman Constantin cel Mare (306 -337 d.Hr.), primul împărat roman botezat creştin ce a legalizat religia lui Hristos la nivel imperial. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici