Rusia a acceptat să revină în acordul privind cerealele din Marea Neagră - surse din Turcia

Turcia anunţă că Rusia este de acord să revină la acordul privind cerealele din Marea Neagră. Acesta va fi reluat de miercuri, potrivit Sky News.

453 afișări
Imaginea articolului Rusia a acceptat să revină în acordul privind cerealele din Marea Neagră - surse din Turcia

Rusia a acceptat să revină în acordul privind cerealele din Marea Neagră - surse din Turcia

Ministrul rus al apărării i-a spus omologului său turc că Moscova este de acord să revină la acordul privind cerealele din Marea Neagră, care a fost negociat de Turcia şi ONU. Acordul permite transportul a milioane de tone de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, l-a sunat pe Hulusi Akar din Turcia şi l-a informat că acordul privind coridorul de cereale „va continua în acelaşi mod ca înainte" începând de miercuri.

La sfârşitul săptămânii trecute, Rusia şi-a suspendat implicarea în acest acord, afirmând că nu poate garanta siguranţa navelor civile care traversează Marea Neagră din cauza unui atac asupra flotei sale din această zonă.

Acordul privind cerealele urmăreşte să evite apariţia unei crize alimentare în ţările sărace. Acordul, care a fost convenit în iulie, a fost mediat de Naţiunile Unite şi Turcia.

Deşi Rusia şi-a suspendat participarea la acord, mai multe nave au plecat luni şi marţi din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici