Rusia a amplasat rachete de apărare antiaeriană S-300 în Abhazia

Rusia a amplasat în Abhazia rachete de apărare antiaeriană S-300, care vor doborî orice aparat ce intră în spaţiul aerian al acestei regiuni separatiste proruse din Georgia, a anunţat miercuri comandantul Forţelor aeriene ruse, Aleksandr Zelin, citat de agenţiile ruseşti, transmite AFP.

53 afișări
Imaginea articolului Rusia a amplasat rachete de apărare antiaeriană S-300 în Abhazia

Rusia a amplasat rachete de apărare antiaeriană S-300 în Abhazia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alte mijloace de apărare antiaeriană au fost amplasate în Osetia de Sud, un alt teritoriu separatist georgian, aflat în vecinătatea teritoriului rus.

"Obiectivul acestor mijloace de apărare antiaeriană este nu numai să protejeze teritoriile Abhaziei şi Osetiei de Sud, ci şi să distrugă orice aparat care încalcă spaţiul aerian, oricare ar fi misiunea sa, a declarat generalul Zelin, citat de agenţia Itar-Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici