Rusia a avut prima nuntă regală din ultimii 100 de ani. Cine au fost mirii

Un descendent al fostei familii imperiale a Rusiei s-a căsătorit vineri cu mireasa sa din Italia, în cadrul primei nunţi regale care a avut loc pe teritoriul rus de la epoca ţaristă, în urmă cu mai bine de un secol, relatează Reuters.

12632 afișări
Imaginea articolului Rusia a avut prima nuntă regală din ultimii 100 de ani. Cine au fost mirii

Rusia a avut prima nuntă regală din ultimii 100 de ani. Cine au fost mirii

Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit cu Victoria Romanovna Bettarini, o italiancă, la Catedrala Sfântul Isaac din fosta capitală imperială a Rusiei, Sankt Petersburg.

La ceremonie au asistat sute de invitaţi, printre care se număra mama mirelui, Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei - moştenitoarea autoproclamată a tronului imperial rus - şi peste o duzină de membri ai unor familii regale europene.

Străbunicul lui Gheorghe Mihailovici, Marele Duce Kirill Vladimirovici, a fugit din Rusia în timpul revoluţiei bolşevice din 1917, refugiindu-se mai întâi în Finlanda şi apoi mutându-se cu familia sa în Europa de Vest.

Ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, soţia şi cei cinci copii ai săi au fost ucişi în iulie 1918, în pivniţa unei case de negustori din Ekaterinburg, un oraş situat la 1.450 km de Moscova.

George Mihailovici, în vârstă de 40 de ani, s-a născut la Madrid şi a trăit cea mai mare parte a vieţii sale în Spania şi Franţa.

Bettarini, în vârstă de 39 de ani, care s-a convertit la credinţa ortodoxă rusă anul trecut şi a luat numele Victoria Romanovna, a fost condusă la altar de tatăl ei, Roberto Bettarini, care a lucrat în serviciul diplomatic italian.

George Mihailovici a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992 şi s-a mutat la Moscova în 2019, unde lucrează la o serie de proiecte de caritate.

Dinastia Romanov a condus Rusia timp de peste 300 de ani, înainte ca Nicolae al II-lea să abdice, la începutul anului 1917, ceea ce a dus ţara pe calea Revoluţiei bolşevice din noiembrie acelaşi an, a războiului civil şi a 70 de ani de guvernare comunistă.

În anul 2000, Biserica Ortodoxă a Rusiei l-a canonizat pe Nicolae al II-lea, care fusese prezentat ca un lider slab de către autorităţile sovietice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici