Rusia a lansat prima rachetă balistică intercontinentală cu ajutorul ultimului model de submarine cu propulsie nucleară

Ministrul rus de Apărare, Serghei Şoigu, a anunţat că Rusia a lansat cu succes prima rachetă balistică intercontinentală cu ajutorul ultimului model de submarine cu propulsie nucleară creat, „Prinţul Vladimir”, relatează site-ul postului BBC.

5171 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat prima rachetă balistică intercontinentală cu ajutorul ultimului model de submarine cu propulsie nucleară

Rusia a lansat prima rachetă balistică intercontinentală cu ajutorul ultimului model de submarine cu propulsie nucleară

Ministrul de Apărare de la Moscova a anunţat lansarea rachetei Bulava dintr-o poziţie submarină, în largul Mării Albe. Aceasta a fost lansată din ultimul echipament creat de autorităţile ruse, submarinul Prinţul Vladimir, bazat pe putere nucleară şi a parcurs o distanţă de mii de kilometri, din nord-vestul ţării, până în estul îndepărtat al acesteia, confrom informaţiilor transmise de ministrul Şoigu.

Submarinul se aşteaptă să fie funcţional până la sfârşitul anului, urmând să fie folosit de forţele navale ale Rusiei. Autorităţile de la Moscova au anunţat realizarea altor 10 echipamente similare până în 2027.

„Zborul rachetei a avut loc în condiţii normale”, a anunţat ministrul de Apărare, confirmând ajungerea la timp a acesteia în locul prevăzut de test.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici