Rusia a pierdut 100.000 de soldaţi în ofensiva din est. Oficial american: Eclipsează unele dintre cele mai sângeroase bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial

Peste 20.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi peste 80.000 au fost răniţi în doar cinci luni de lupte în Ucraina, o accelerare a pierderilor deja grele pentru Moscova, estimează oficiali americani din serviciile de informaţii, relatează The Guardian.

849 afișări
Imaginea articolului Rusia a pierdut 100.000 de soldaţi în ofensiva din est. Oficial american: Eclipsează unele dintre cele mai sângeroase bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial

Rusia a pierdut 100.000 de soldaţi în ofensiva din est. Oficial american: Eclipsează unele dintre cele mai sângeroase bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial

Peste 20.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi peste 80.000 au fost răniţi în doar cinci luni de lupte în Ucraina, o accelerare a pierderilor deja grele pentru Moscova, estimează oficiali americani din serviciile de informaţii.

Majoritatea soldaţilor au fost ucişi în luptele brutale  pentru micul oraş Bakhmut din estul ţării, despre care Rusia a afirmat în repetate rânduri că este pe punctul de a-l cuceri, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională al Casei Albe, John Kirby.

"Încercarea Rusiei de a lansa o ofensivă în Donbas, în mare parte prin Bakhmut, a eşuat... Rusia nu a reuşit să cucerească niciun teritoriu cu adevărat semnificativ din punct de vedere strategic", a declarat Kirby.

Pierderile reprezintă o accelerare a numărului de victime ruseşti chiar şi faţă de primele zile sângeroase ale războiului şi eclipsează unele dintre cele mai sângeroase bătălii din cel de-al doilea război mondial, a adăugat Kirby. Printre acestea se numără campania de la Guadalcanal, prima ofensivă majoră a aliaţilor împotriva Japoniei, care a durat, de asemenea, cinci luni.

"Este de trei ori mai mare decât numărul de morţi în luptă cu care s-au confruntat Statele Unite în campania de la Guadalcanal din al doilea război mondial", a declarat Kirby, citat de AP.

Kirby nu a detaliat modul în care SUA a calculat numărul de morţi, dar a spus că aproximativ jumătate dintre aceştia luptau sub comanda grupului de mercenari Wagner. Aceştia erau trimişi în luptă fără o pregătire sau o conducere adecvată, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici