Rusia a testat cu succes o rachetă intercontinentală

Rusia a efectuat marţi, cu succes, un test de rachetă balistică intercontinentală de tip Topol, la o bază militară situată în apropierea Mării Caspice, a anunţat presa rusă citând Ministerul Apărării. Testul a fost efectuat la ora locală 21.08 (20.08, ora României), la poligonul Kapustin Iar, situat în regiunea Astrahan, au precizat agenţiile ruse Interfax şi Itar-Tass.

2368 afișări
Imaginea articolului Rusia a testat cu succes o rachetă intercontinentală

Rusia a testat cu succes o rachetă intercontinentală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor citate, racheta balistică şi-a atins ţinta din sudul Kazahstanului.

"Scopul acestei lansări a fost de a testa elemente ale rachetelor balistice intercontinentale", a afirmat Igor Egorov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Racheta de tip RS-12M Topol (cod NATO: SS-25 Sickle) are o rază de acţiune de peste 10.000 de kilometri şi o masă la decolare de 45,1 tone. Aceasta poate fi echipată cu o ogivă nucleară de 550 de kilotone.

Această rachetă, care are o capacitate mare de manevrare şi este uşor de manipulat, poate fi lansată cu ajutorul unei rampe mobile sau fixe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici