Rusia acuză armata Azerbaidjanului că a intrat în regiunea Nagorno-Karabah, încălcând un acord

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că forţele armate azere au intrat într-o zonă care este responsabilitatea forţelor ruse de menţinere a păcii în regiunea Nagorno-Karabah şi au instalat un post de supraveghere, încălcând un acord.

21040 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză armata Azerbaidjanului că a intrat în regiunea Nagorno-Karabah, încălcând un acord

Acesta a precizat că Azerbaidjanul a efectuat patru atacuri cu drone în Nagorno-Karabah. Moscova a cerut Azerbaidjanului să îşi retragă trupele şi a depus "eforturi" pentru a muta forţele pe poziţiile iniţiale, a adăugat aceasta.

În urma unui conflict militar în septembrie-noiembrie 2020, Azerbaidjanul a ieşit învingător, recucerind teritoriul pe care îl pierduse într-un război anterior, între 1991 şi 1994, scrie Reuters

Dar multe chestiuni rămân nerezolvate, inclusiv statutul juridic al Nagorno-Karabahului şi al armenilor care locuiesc acolo.

După încetarea focului, Moscova a desfăşurat aproape 2.000 de forţe de menţinere a păcii în regiune, reafirmându-şi rolul de poliţist şi de principal agent de putere într-o parte volatilă a fostei Uniuni Sovietice, unde Turcia exercită, de asemenea, o influenţă din ce în ce mai mare datorită alianţei sale strânse cu Azerbaidjanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici