Rusia anulează testul de izolare a reţelei electrice din Kaliningrad

Reţeaua electrică rusă a informat Litgrid, omologul său din Lituania, că a anulat testul planificat de funcţionare în regim de izolare a reţelei electrice din exclava Kaliningrad, a anunţat Litgrid.

6418 afișări
Imaginea articolului Rusia anulează testul de izolare a reţelei electrice din Kaliningrad

Testul, care urma să înceapă sâmbătă, ar fi implicat deconectarea regiunii Kaliningrad de la reţeaua comună a statelor baltice, Rusiei şi Poloniei timp de opt ore pentru a-şi testa capacitatea de a funcţiona independent, a precizat Litgrid. Trei teste similare au fost efectuate în 2019-2021, a precizat aceasta.

Statele baltice se aşteaptă să se decupleze de la reţeaua comună în 2025, ceea ce va necesita ca exclava Kaliningrad, plasată între Polonia şi Lituania, membre NATO, să funcţioneze pe cont propriu.

Preşedintele Lituaniei a declarat miercuri pentru Reuters că ţara sa este pregătită pentru ca Rusia să încerce să o scoată din reţea în mod iminent, ca pedeapsă pentru blocarea mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană să călătorească dinspre Rusia continentală spre exclavă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici