Rusia ar fi avertizat Turcia despre iminenţa unei lovituri de stat militare, cu doar câteva ore înainte de declanşare

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan ar fi primit informaţii de la Moscova cu privire la iminenţa producerii unui puci, cu doar câteva ore înainte de declanşare, anunţă agenţia iraniană Fars News Agency (FNA), care citează surse diplomatice de la Ankara.

10011 afișări
Imaginea articolului Rusia ar fi avertizat Turcia despre iminenţa unei lovituri de stat militare, cu doar câteva ore înainte de declanşare

Potrivit agenţiei, care preia informaţiile vehiculate de presa arabă, surse diplomatice turce au declarat că Serviciul Naţional de Informaţii din Turcia a primit avertizări privind pregătirea unei lovituri de stat militare de la serviciile secrete ruse.

Avertizările se bazau pe analiza datelor obţinute de forţele ruse din regiune în urma interceptării "unor mesaje militare secrete şi transmisiuni radio codate, care indicau faptul că armata turcă se pregăteşte de iniţierea unei lovituri de stat".

Interceptările făceau în special referire la planul complotiştilor de a trimite mai multe elicoptere militare, care să vizeze hotelul unde se afla Erdogan, cu scopul de a-l lua prizonier sau elimina.

Sursele diplomatice "nu erau sigure în ceea ce priveşte staţia rusă care interceptat transmisiunile, dar au spus unitatea de informaţii armatei ruse dislocată la Khmeimim, în provincia Lattakia din nordul Siriei, potrivit relatărilor, ar fi echipată cu un sistem electronic şi de interceptare a convorbirilor capabil să adune informaţii extrem de sensibile," notează agenţia Fars, potrivit TASS.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici