Rusia ar putea efectua atacuri nucleare "preventive"

Rusia trebuie să fie pregătită pentru un conflict militar "de mare anvergură", a declarat, joi, directorul Consiliului de Securitate Naţională şi de Apărare, Nikolai Patruşev, în contextul în care Moscova pregăteşte o nouă doctrină militară.

20 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea efectua atacuri nucleare "preventive"

Rusia ar putea efectua atacuri nucleare "preventive" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să înţelegem că situaţia în ţară şi în lume se schimbă. Dacă în 1993 ne gândeam că orice conflict militar era exclus, în prezent trebuie să ne dăm seama că unele conflicte de mare anvergură nu pot fi excluse", a declarat Patruşev, citat de agenţia Interfax.

Potrivit lui Patruşev, o nouă doctrină militară rusă, cea de-a treia după 1993, urmează să-i fie prezentată preşedintelui Dmitri Medvedev "până la sfârşitul anului".

Patruşev a anunţat la începutul lunii octombrie că Rusia este în curs de a-şi revizui doctrina militară adoptată în aprilie 2000 şi intenţiona să înscrie în aceasta posibilitatea de a efectua atacuri nucleare "preventive".

Acest text prevedea până în prezent că Moscova îşi revervă dreptul de a recurge la un atac nuclear pentru a răspunde la un atac cu o armă de distrugere în masă, precum şi în caz de agresiune masivă cu arme convenţionale, în cazul unei situaţii critice pentru securitatea naţională a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici