Rusia calcă totul în picioare la Bahmut. Tactica utilizată de invadatori

Comandantul forţelor terestre ucrainene a declarat luni că trupele ruseşti au trecut la tactica „pământului pârjolit” în oraşul Bahmut, şi că distrug clădiri şi poziţii ucrainene cu lovituri aeriene şi artilerie, potrivit Reuters.

2642 afișări
Imaginea articolului Rusia calcă totul în picioare la Bahmut. Tactica utilizată de invadatori

Rusia calcă totul în picioare la Bahmut. Tactica utilizată de invadatori

Asaltul Rusiei asupra oraşului Bahmut, din regiunea Doneţk, a fost centrul celei mai mari bătălii din cadrul invaziei lansate de Moscova în februarie 2022.

„Inamicul a trecut la aşa-numita tactică a pământului pârjolit din Siria. Distruge clădiri şi poziţii cu lovituri aeriene şi focuri de artilerie”, a declarat generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul forţelor terestre ucrainene.

Apărarea oraşului Bahmut de către Ucraina a continuat, a precizat el.

„Situaţia este dificilă, dar controlabilă”, a spus el în comentarii citate de Centrul militar media al Ucrainei.

El a declarat că forţele ruseşti aduc forţe speciale şi unităţi de asalt aeropurtate pentru a le ajuta în atacul asupra oraşului, deoarece membrii grupului militar rus Wagner au devenit „epuizaţi”.

Reuters nu a putut verifica relatarea de pe câmpul de luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici