Rusia condamnă interdicţia Lituaniei de tranzit către Kaliningrad şi promite un răspuns

Kremlinul a calificat luni drept "fără precedent" decizia Lituaniei de a interzice tranzitul unor bunuri către regiunea rusă Kaliningrad şi a promis că va răspunde.

2000 afișări
Imaginea articolului Rusia condamnă interdicţia Lituaniei de tranzit către Kaliningrad şi promite un răspuns

Rusia condamnă interdicţia Lituaniei de tranzit către Kaliningrad şi promite un răspuns

Autorităţile lituaniene au interzis tranzitul de bunuri care sunt sancţionate de Uniunea Europeană pe teritoriul său, care include singura rută feroviară între Rusia continentală şi exclava Kaliningrad de la Marea Baltică. Printre bunurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcţie şi tehnologia avansată, anunţă Reuters.

"Această decizie este cu adevărat fără precedent. Este o încălcare a tot ceea ce există", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o convorbire cu reporterii, conform Kaliningrad.

"Considerăm acest lucru ilegal. Situaţia este mai mult decât gravă ... avem nevoie de o analiză serioasă şi aprofundată pentru a elabora răspunsul nostru", a adăugat el.

Amplasat între Polonia şi Lituania, membre ale UE şi NATO, Kaliningrad primeşte provizii din Rusia prin intermediul căilor ferate şi al conductelor de gaz care trec prin Lituania.

Guvernatorul din Kaliningrad a estimat că interdicţia ar putea afecta până la jumătate din toate bunurile care sunt aduse în regiune pe calea ferată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici