Rusia cumpără uraniu de la australieni

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi premierul australian, John Howard, au semnat vineri la Sydney primul acord în baza căruia Australia va livra uraniu Rusiei, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia cumpără uraniu de la australieni

Rusia cumpără uraniu de la australieni

"Acest nou acord va permite furnizarea de uraniu australian care va fi utilizat în industria nucleară civilă" rusă, a declarat John Howard într-o conferinţă de presă comună cu liderul de la Kremlin, cu o zi înaintea summitului Asia-Pacific.

Acordul va putea permite exportul de uraniu începând cu anul viitor, însă nu va permite Rusiei să îl vândă unei alte ţări sau să îl utilizeze în scopuri militare. După semnarea acordului, premierul australian a încercat să elimine temerile privind o eventuală vânzare ilegală a uraniului.

"Orice (cantitate de) uraniu acordată Rusiei va fi vândută în condiţii foarte stricte", a dat asigurări Howard. "Vom achiziţiona uraniul de la Australia din motive pur ecoomice", a declarat Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici