Rusia desfăşoară exerciţii cu submarine şi lansatoare de rachete nucleare

Submarinele nucleare ruseşti au plecat pentru exerciţii în Marea Barents, iar lansatoarele mobile de rachete au cutreierat pădurile pline cu zăpadă din Siberia, după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat forţelor nucleare ale naţiunii sale să fie în alertă maximă din cauza tensiunilor cu Ucraina şi Occidentul.

22945 afișări
Imaginea articolului Rusia desfăşoară exerciţii cu submarine şi lansatoare de rachete nucleare

Flota de Nord a Rusiei a declarat că mai multe dintre submarinele sale nucleare au fost implicate în exerciţii menite să „antreneze manevrele în condiţii de furtună”. În plus, mai multe nave de război însărcinate cu protejarea Peninsulei Kola din nord-vestul Rusiei, unde se află mai multe baze navale, se vor alătura manevrelor.

În regiunea Irkutsk din estul Siberiei, unităţile Forţelor Strategice de Rachete au dispersat lansatoare de rachete balistice intercontinentale Yars, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat, citat de AP News.

Armata nu a spus dacă exerciţiile au fost legate de ordinul lui Putin de duminică de a pune forţele nucleare ale ţării în alertă maximă pe fondul războiului Rusiei din Ucraina. De asemenea, nu este clar nici dacă exerciţiile reprezintă o schimbare în activităţile normale de antrenament nuclear.

Decretul lui Putin s-a aplicat tuturor părţilor triadei nucleare ruseşti, care, precum în SUA, constă în submarine nucleare înarmate cu rachete balistice intercontinentale, ICBM-uri terestre cu vârf nuclear şi bombardiere strategice cu capacitate nucleară. Statele Unite şi Rusia au, de departe, cele mai mari arsenale nucleare din lume.

SUA au spus că mişcarea lui Putin a escaladat în mod inutil un conflict deja periculos, dar, până acum, nu au anunţat nicio modificare a nivelului de alertă privind armele nucleare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici