Rusia, dispusă să furnizeze elicoptere misiunii UE în Ciad

Rusia intenţionează să sprijine misiunea UE în Ciad prin furnizarea unor elicoptere, a declarat ministrul francez de Externe Bernard Kouchner pentru cotidianul Financial Times Deutschland, relatează publicaţia electronică EUObserver.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia, dispusă să furnizeze elicoptere misiunii UE în Ciad

Rusia, dispusă să furnizeze elicoptere misiunii UE în Ciad

Unele state europene au refuzat până în prezent să contribuie la asigurarea echipamentelor necesare acestui contingent, inclusiv 20 de elicoptere, situaţie care a determinat amânarea mobilizării acestuia, programată iniţial pentru începutul acestei luni.

O forţă a Uniunii Europene de circa 3.700 de soldaţi, dintre care aproximativ jumătate sunt francezi, urmează a fi mobilizată în zona de frontieră cu Darfur (Sudan), în cadrul unei misiuni a Naţiunilor Unite în vederea protejării a câtorva sute de mii de refugiaţi şi a membrilor organizaţiilor umanitare care le oferă ajutor.

Contingentul urmează să sosească într-un moment de mare haos în estul Ciadului, unde trupele guvernamentale s-au confruntat cu cel puţin trei facţiuni ale rebelilor în cadrul conflictelor sângeroase din ultimele luni, ca urmare a destrămării acordului de pace de la 25 octombrie.

Ambele părţi pretind că au ucis mii de combatanţi din partea adversă în cadrul acestor confruntări. Trupele franceze staţionate în Ciad potrivit unui acord bilateral au survolat zona în utlimele zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici