Rusia, dispusă să se retragă din zonele de tampon înfiinţate în Georgia

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat luni că Rusia se va retrage din zonele de tampon înfiinţate în jurul Osetiei de Sud dacă o forţă internaţională va fi trimisă pentru a garanta că Georgia nu va mai folosi forţa din nou.

12 afișări
Imaginea articolului Rusia, dispusă să se retragă din zonele de tampon înfiinţate în Georgia

Rusia, dispusă să se retragă din zonele de tampon înfiinţate în Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

"Rusia a primit de la ţările Uniunii Europene şi de la Franţa, care deţine preşedinţia UE, o garanţie de neutilizare a forţei de către Georgia", a declarat Medvedev după întâlnirea cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

Medvedev a declarat că există în principiu un acord de desfăşurare a 200 de observatori UE după ce s-a întâlnit cu Sarkozy şi o delegaţie UE la reşedinţa sa din afara Moscovei, pentru a discuta despre încheierea conflictului cu Georgia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici