Rusia expulzează doi diplomaţi cehi, după o decizie similară a Cehiei

  • Rusia a declarat personae non gratae doi diplomaţi din cadrul Ambasadei Cehiei din Moscova
  • Cei doi diplomaţi cehi trebuie să părăsească Rusia în 48 de ore
  • Pe 5 iunie, Guvernul Cehiei a anunţat decizia de expulzare a doi diplomaţi ruşi
614 afișări
Imaginea articolului  Rusia expulzează doi diplomaţi cehi, după o decizie similară a Cehiei

Rusia expulzează doi diplomaţi cehi, după o decizie similară a Cehiei

Administraţia Vladimir Putin a declarat personae non gratae doi diplomaţi din cadrul Ambasadei Cehiei din Moscova, cerându-le să părăsească Rusia în 48 de ore, informează agenţia de presă Interfax.

"În virtutea principiului reciprocităţii şi în conformitate cu Articolul 9 al Convenţiei de la Viena privind Relaţiile Diplomatice, doi angajaţi ai Ambasadei Cehiei din Moscova au fost declaraţi personae non gratae. Li s-a cerut să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse împreună cu familiile până pe 17 iunie anul curent", a comunicat Ministerul rus de Externe.

Pe 5 iunie, Guvernul Cehiei a anunţat decizia de expulzare a doi diplomaţi ruşi, după răspândirea unui zvon referitor la un presupus atac care ar fi vizat politicieni de la Praga. Guvernul de la Paraga a susţinut că un angajat al Ambasadei Rusiei a transmis informaţii inventate despre planul unui atac asupra unor politicieni cehi. "Un angajat al Ambasadei Rusiei a transmis Serviciului de informaţii BIS date inventate despre un atac planificat asupra unor politicieni cehi. Am adoptat măsurile adecvate, declarând personae non gratae doi membri ai personalului Ambasadei", a declarat premierul Andrej Babis.

În martie, presa cehă a relatat că un diplomat rus, Andrej Viktorovic Konceakov, intenţiona să comită un atac cu ricină asupra unor politicieni din Praga. Diplomatul rus a respins acuzaţiile. Ulterior, s-a aflat că informaţiile despre atacul planificat erau false, fiind rezultatul unei dispute între angajaţi ai Ambasadei Rusiei din Praga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici