Rusia expulzează doi diplomaţi germani, ca reacţie la o acţiune similară a Germaniei

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, luni după-amiază, expulzarea a doi diplomaţi germani, ca reacţie la o decizie similară luată de Germania în urmă cu câteva zile, după un asasinat politic comis în Berlin.

1135 afișări
Imaginea articolului Rusia expulzează doi diplomaţi germani, ca reacţie la o acţiune similară a Germaniei
Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat, potrivit cotidianului Le Figaro, expulzarea a doi funcţionari ai Ambasadei Germaniei şi a respins acuzaţiile privind implicarea Rusiei în asasinatul comis în Berlin. "Partea rusă respinge categoric acuzaţiile fără fundament şi desprinse de realitate referitoare la implicarea structurilor de stat ruse în această crimă", a comunicat Ministerul rus de Externe.
 
Guvernul Germaniei a anunţat, miercurea trecută, expulzarea a doi diplomaţi ruşi, după ce un cetăţean rus a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru asasinarea unui cetăţean georgian de origine cecenă în Berlin, un caz considerat "terorism de stat".
 
Săptămâna trecută, un cetăţean rus, Wadim Krasikow, presupus agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB), a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în Germania, pentru uciderea în august 2019, în Parcul Tiergarten din Berlin, a lui Tornike Changoschwillli, alias Zelimkhan Khangoshvili, un solicitant de azil din Georgia, de origine cecenă, implicat în conflictele militare antiruse din Cecenia şi Georgia. Autorităţile germane consideră că Rusia este implicată în acest asasinat. "Această crimă nu a fost nimic altceva decât terorism de stat", a declarat miercurea trecută judecătorul Olaf Arnoldi, de la Tribunalul din Berlin.
 
La câteva ore după sentinţă, Ministerul german de Externe a anunţat că doi funcţionari ai Ambasadei Rusiei din Berlin au fost declaraţi "personae non gratae". "Acest asasinat comis în numele statului rus afectează grav drepturile cetăţenilor germani şi suveranitatea Germaniei", a afirmat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Sergej Netschajew, ambasadorul Rusiei în Germania, a declarat că procesul în cazul asasinatului din Berlin este "motivat politic". 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici