Rusia îi interzice lui Kadhafi şi familiei acestuia să intre pe teritoriul său

Preşedintele rus Dmitri Medvedev le-a interzis luni liderului libian Muammar Kadhafi şi familiei sale să intre pe teritoriul rus şi să desfăşoare operaţiuni financiare în Rusia, într-un decret citat de Interfax.

21 afișări
Imaginea articolului Rusia îi interzice lui Kadhafi şi familiei acestuia să intre pe teritoriul său

Rusia îi interzice lui Kadhafi şi familiei acestuia să intre pe teritoriul său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest decret stabileşte o listă cu "15 persoane cărora le este interzis să intre pe teritoriul rus sau să îl tranziteze".

Acesta răspunde sancţiunilor impuse de ONU regimului lui Kadhafi, potrivit aceleiaşi surse.

La 26 februarie, ONU a adoptat un arsenal de sancţiuni, între care un embargo asupra vânzării de arme către Libia, o interdicţie de călătorie impusă colonelului Kadhafi şi îngheţarea conturilor sale. Familia sa, miniştri şi oficiali militari sunt, de asemenea, vizaţi de aceste sancţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici