Rusia îi transmite lui Berlusconi că nu doreşte să devină membră UE

Moscova îi este "recunoscătoare" premierului italian Silvio Berlusconi, care a declarat că Rusia va putea deveni membră UE, subliniind că Rusia nu are nevoie să adere la blocul comunitar.

573 afișări
Imaginea articolului Rusia îi transmite lui Berlusconi că nu doreşte să devină membră UE

Rusia îi transmite lui Berlusconi că nu doreşte să devină membră UE (Imagine: www.thebreakthrough.org)

"Îi suntem recunoscători lui Berlusconi pentru atenţie, dar conducerea Rusiei nu are un plan concret pentru a merge în această direcţie. Rusia nu are această nevoie", a declarat Vladimir Cijov, reprezentantul rus la UE.

"Dorim un parteneriat strategic cu Uniunea Europeană, dar autosuficienţa politică şi militară, precum şi autonomia ecomomică oferă Rusiei toate elementele pentru prosperitate economică în afara unei uniuni", explică Cijov.

"Vedem cât de dificil este procesul de integrare a noilor state membre UE, care şi împreună sunt mult mai mici decât Rusia", adaugă oficialul rus.

De altfel, Cijov a subliniat că Rusia formează o serie de alianţe, inclusiv economice, cu foste republici sovietice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici