Rusia începe livrarea sistemelor S-400 către Turcia

Primele sisteme ruse de apărare anti-rachetă S-400 achiziţionate de Turcia vor fi încărcate în aeronave cargo duminică şi vor ajunge în Turcia în cursul săptămânii următoare, relatează publicaţia Haberturk, citată de Reuters.

1904 afișări
Imaginea articolului Rusia începe livrarea sistemelor S-400 către Turcia

Rusia începe livrarea sistemelor S-400 către Turcia

Prima livrare va fi făcută cu ajutorul a două aeronave cargo, care vor decola de pe o bază militară aeriană din Rusia. O echipă de tehnicieni ruşi vor supraveghea instalarea sistemelor în Turcia, cel mai probabil luni, a transmis publicaţia turcă.

Achiziţionarea sistemelor ruseşti S-400 a dus la tensionarea relaţiilor dintre Turcia şi Statele Unite, motiv pentru care Administraţia de la Washington a anunţat că va impune sancţiuni în momentul în care sistemele vor ajunge în Turcia.

De asemenea, Statele Unite au pornit un proces formal privind excluderea Turciei din programul F-35, oprind antrenarea piloţilor turci în Statele Unite.

Administraţia de la Washington a încercat să împiedice achiziţia sistemelor S-400, pe care le consideră necompatibile cu structura de apărare a NATO.

Sancţionarea Turciei şi excluderea din programul F-35 ar însemna cea mai gravă deteriorare a relaţiilor dintre Statele Unite şi Turcia.

Taguri:
rusia,
turcia,
s 400

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici