Rusia intenţionează să trimită către Abhazia nave din Flota Mării Negre

Rusia intenţionează să trimită nave din Flota Mării Negre către Abhazia, unde a fost deschis un al doilea front în conflictul în care sunt implicate Rusia şi Georgia, a declarat, sâmbătă, un oficial din Departamentul american de Stat.

13 afișări
Imaginea articolului Rusia intenţionează să trimită către Abhazia nave din Flota Mării Negre

Rusia intenţionează să trimită către Abhazia nave din Flota Mării Negre

"Am fost informaţi despre faptul că Rusia are în vedere trimiterea de elemente din Flota Mării Negre către Abhazia, la Ochamchira, în aparenţă pentru a-şi proteja cetăţenii", a declarat sursa citată, precizând că Moscova intenţionează să deplaseze "două crucişătoare, nave de mare capacitate".

În timp ce Rusia şi Georgia se confruntă în republica separatistă Osetia de Sud, în Abhazia, republică separatistă aflată pe teritoriul Georgiei, a fost deschis sâmbătă un nou front.

Preşedintele abhaz, Serghei Bagpaş, a anunţat că forţele sale au lansat o operaţiune pentru îndepărtarea trupelor georgiene din zona Kodori, singurul sector al Abhaziei care nu este controlat de separatişti. Cele două părţi au făcut ulterior declaraţii contradictorii privind situaţia de pe teren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici