Rusia, interesată de echipamentul militar francez FELIN

Rusia este interesată de echipamentul militar francez FELIN (Infanteristul cu echipamente şi legături integrate), potrivit ediţiei de marţi a cotidianului rus Vedomosti.

329 afișări
Imaginea articolului Rusia, interesată de echipamentul militar francez FELIN

Rusia, interesată de echipamentul militar francez FELIN (Imagine: Wikipedia)

Experţi din cadrul Ministerului rus al Apărăii, discută în prezent despre posibilitatea de a achiziţiona în viitor acest sistem, un proiect dezvoltat de compania franceză Sagem, precizează Vedomosti citând o sursă din cadrul Ministerului şi o alta apropiată companiei Sagem, (din cadrul grupul Safran).

O decizie ar putea fi luată în curând de Ministerul rus al Apărării privind eventuala achiziţionare a unor echipamente FELIN pentru a le testa înainte de a le cumpăra în număr mare, potrivit sursei ministeriale citate de Vedomosti.

O sursă militară a declarat însă în acest sens că nu există discuţii privind achiziţionara de către Rusia a acestor echipamente, fără a exclude însă cumpărarea din străinătate a unor materiale militare similare.

Sagem, partener pe termen lung al industriei militare ruse, a livrat de asemenea camere cu raze infraroşii care se montează pe tancurile de tip T-90, precizează Vedomosti.

Sistemul FELIN a fost creat în Franţa în urma unei analize globale privind modernizarea echipamentului destinat infanteristului pentru a face faţă multiplelor tipuri de conflicte moderne.

Echipamentul include mijloace de navigaţie, un radio individual, un calculator antişoc, care permite vizionarea de informaţii despre adversar şi poziţia militarilor în regiune, şi un echipament optoelectronic. Echipamentele sunt alimentate de baterii cu o durată de 24 de ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici