Rusia interzice comercializarea gadgeturilor care nu au instalate în prealabil software-ul rusesc

Parlamentul de la Moscova a adoptat o lege care interzice comercializarea anumitor gadgeturi care nu au instalate în prealabil software-ul rusesc, urmând a intra în vigoare începând cu iulie 2020, relatează site-ul postului BBC.

9692 afișări
Imaginea articolului Rusia interzice comercializarea gadgeturilor care nu au instalate în prealabil software-ul rusesc

Rusia interzice comercializarea dispozitivelor care nu sunt fabricate de companiile ruseşti

Legea, votată joi de camera inferioară a Legislativului de la Moscova şi care va fi aplicată începând cu iulie 2020, se adresează telefoanelor mobile, computerelor şi televizoarelor. Proiectul de lege îşi propune să promoveze tehnologia rusească şi să faciliteze utilizatorilor ruşi folosirea gadget-urilor pe care le achiziţionează.

Conform informaţiilor transmise de arhitecţii acestei legi, aceasta nu interzice vânzarea gadgeturilor care provin din alte state cu software-le lor normale, însă implică instalarea obligatorie şi a „alternativei” ruseşti de software. Autorităţile vor emite o listă oficială incluzând toate gadgeturile ce urmează a intra sub incidenţa măsurii legislative.

Actul legislativ a primit critici din partea producătorilor şi distribuitorilor din Rusia. Asociaţia Societăţilor Comerciale şi Producătorilor de echipamente electrice pentru uz casnic şi computere (RATEK) a transmis că nu va fi posibilă instalarea software-ului rusesc pe anumite gadgeturi, fapt ce va determina plecarea unor companii internaţionale de pe piaţa din Rusia. Alte critici se referă la faptul că această măsură reprezintă o manieră spionare a utilizatorilor de gadgeturi de către autorităţi.

Taguri:
rusia,
dispozitive,
legi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici