Rusia interzice temporar importurile de carne din Republica Moldova

Rusia va impune un embargou temporar asupra importurilor de carne din Republica Moldova începând din 27 octombrie, a anunţat directorul serviciului federal veterinar şi fitosanitar Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

377 afișări
Imaginea articolului Rusia interzice temporar importurile de carne din Republica Moldova

Rusia interzice temporar importurile de carne din Republica Moldova (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Oficialul rus a declarat că o inspecţie desfăşurată împreună cu autorităţile belaruse ar fi descoperit cazuri de livrare prin intermediul Republicii Moldova a unor produse din carne nesigure, inclusiv produse achiziţionate de la producători care îşi vând marfa în pieţe locale.

Produsele respective erau destinate în special pieţei din Belarus, care are "un regim de control mai flexibil", a precizat Dankvert. În urma inspecţiei, s-a constatat că produsele din carne din Republica Moldova sunt periculoase conform criteriilor ruse, iar certificatele sanitar-veterinare sunt inexacte, a adăugat acesta.

Anunţul autorităţilor de la Moscova intervine în condiţiile în care Rusia a impus de mai bine de un an un embargou asupra vinurilor din Republica Moldova, iar din iulie a interzis importurile de fructe, legume şi conserve moldoveneşti pe piaţa rusă. În aceste condiţii, Chişinăul a denunţat presiuni ale Moscovei asupra Republicii Moldova în urma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici