Rusia îşi doreşte să discute cu Uniunea Europeană despre lupta împotriva terorismului

Adjunctul ministrului rus de Externe, Oleg Syromolotov, a declarat că Moscova îşi propune să poarte negocieri la nivel înalt cu reprezentanţi ai Uniunii Europene în privinţa luptei împotriva terorismului, potrivit agenţiei de presă TASS.

971 afișări
Imaginea articolului Rusia îşi doreşte să discute cu Uniunea Europeană despre lupta împotriva terorismului

Rusia îşi doreşte să discute cu Uniunea Europeană despre lupta împotriva terorismului

„Doresc să confirm că suntem pregătiţi să extindem dialogul dintre Rusia şi Uniunea Europeană în sfera luptei împotriva terorismului, cu scopul de a întări stabilitatea şi securitatea continentului european”, a spus diplomatul rus. „Sperăm să avem consultări bilaterale în viitorul apropiat”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Syromolotov, Rusia este deschisă la consultări cu toţi partenerii interesaţi de acest subiect. El a mai declarat că o eventuală cooperare dintre Rusia şi Uniunea Europeană nu ar trebui să fie influenţată de abordările politice. „Ar trebui să fim pragmatici şi să ne ghidăm după scopul de a asigura securitatea cetăţenilor noştri”, a mai adăugat el.

Oficialul rus a mai spus că luni vor avea loc, la Viena, noi discuţii între Rusia şi Statele Unite cu privire la combaterea terorismului. Cele două părţi ar urma să discute subiecte precum activitatea grupării Stat Islamic în Afganistan, situaţia din regiunea Sahel, finanţarea terorismului şi înfiinţarea unui mecanism ONU privind terorismul.

Taguri:
rusia,
ue,
terorism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici