Rusia, izolată şi falită, a creat înlocuitori pentru McDonald's şi Instagram. Tinerii din Rusia sunt revoltaţi...dar şi mulţumiţi

Federaţia Rusă se transformă încet-încet într-o nouă Coreea de Nord, doar că una cu 17.130.000 km² suprafaţă şi cu câteva mii de rachete nucleare mai multe.

15666 afișări
Imaginea articolului Rusia, izolată şi falită, a creat înlocuitori pentru McDonald's şi Instagram. Tinerii din Rusia sunt revoltaţi...dar şi mulţumiţi

Rusia, izolată şi falită, şi-a creat propriul McDonald's şi Instagram

Rusia a fost alungată din "Satul Global" din cauza războiului sângeros dus împotriva Ucrainei de către regimul putinist. Viitorul pentru economia naţiunii ruse se anunţă sumbru din cauza sancţiunilor asupra economiei ruse. Dar mai ales, Rusia riscă să ajungă precum Coreea de Nord datorită retragerii marilor companii internaţionale din ţară. 

Multe afaceri,supermarkete,mărci alimentare, restaurante, distribuitori de jocuri video şi filme, dar şi aplicaţii digitale, provenite din Occident, s-au retras dn Rusia, Ruşii parcă experimentează întoarcerea la vremea Uniunii Sovietice când trăiau doar cu produse autohtone. Pe de altă parte, unii ruşi încă îşi menţin spiritul patriotic înflăcărat. 

Vodka, nu Cola 

Printr-o filmare postată pe You Tube, o tânără rusoaică le-a mulţumit americanilor "pentru că le pasă de sănătatea ruşilor după ce au retras restaurantele McDonald's, KFC şi branduri de băuturi răcoritoare precum Coca Cola care erau oricum nesănătoase".

Mai transmite în spiritul naţionalismului rus că "ruşii vor fi mai puternici şi mai frumoşi mergând pe jos în loc să circule cu automobile americane şi că se vor mulţumi să bea Vodka în loc de Cola".

 

Sunt însă şi mulţi tineri ruşi revoltaţi faţă de sancţiuni, dar mai ales faţă de războiului dus de dictatorul rus mulţumită căruia au pierdut accesul la cele mai importante produse ale globalizării, produse americane cu care au copilărit.  

Unchiul Vanya 

În loc de McDonald's, ruşii vor mânca la unchiul Vanya, scrie Chicago Business

O cerere de înregistrare a unei noi mărci comerciale de fast-food a fost deja trimisă la registrul Serviciului Federal pentru Proprietate Intelectuală al Federaţiei Ruse.

În acelaşi timp, identitatea „Unchiului Vanya” copiază aproape complet aspectul McDonald’s, care a părăsit piaţa rusă din cauza războiului din Ucraina.

Un tânăr de 250 kilograme s-a legat de uşa restaurantului McDonald's după plecarea companiei din ţară în semn de protest. Tânărul, înainte să fie arestat, a declarat că produsele restaurantului erau viaţa lui şi că a fost alegerea sa să mănânce de mic cartofii şi burgerii brandului american. 

 

 

Rossgram

Conform Reuters, antreprenorii ruşi au lansat o nouă aplicaţie care să înlocuiască Instagram, recent interzis în Rusia. Acesta se va numi Rossgram. În ce priveşte Facebook, ruşii au deja un înlocuitor- VKontakte. 

O tânără rusoaică influenceră a plâns pe tik-tok că interzicerea aplicaţiei Instagram i-a ruinat întreaga viaţă. O altă tânără se plânge că 5 ani din viaţa ei au dispărut.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici