Rusia nu îşi va distruge rachete! Le va trimite în spaţiu!

Rusia nu va trebui să distrugă nicio rachetă, pentru a respecta prevederile noului tratat START semnat cu SUA, ci le va scoate din uz şi le va folosi pentru lansări în spaţiu, a declarat joi, la Praga, adjunctul ministrului rus al Afacerilor Externe, citat de RIA Novosti în pagina online.

502 afișări
Imaginea articolului Rusia nu îşi va distruge rachete! Le va trimite în spaţiu!

Rusia nu îşi va distruge rachete! Le va trimite în spaţiu! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diplomatul a răspuns, astfel, unei întrebări din partea unui jurnalist, care a vrut să ştie câte rachete va trebui să distrugă Rusia. "Niciuna", a răspuns Serghei Riabkov.

"Vom retrage din uz unele dintre ele, pentru a respecta plafoanele stabilite, şi vom lansa rachetele recondiţionate, de tip Rokot, dar şi alte rachete, în spaţiu. Acest lucru este foarte raţional din punct de vedere economic", a declarat adjunctul diplomaţiei ruse.

Lansatorul Rokot este o rachetă de tip SS-19 modificată, a cărei parte superioară poate transporta până la 1,9 tone de încărcătură utilă, care poate fi lansată pe o orbită aflată la altitudine joasă.

Preşedinţii rus, Dmitri Medvedev, şi american, Barack Obama, au semnat joi, la Praga, noul Tratat de reducere a armelor strategice ofensive, care va înlocui tratatul sovieto-american semnat în 1991 şi care a expirat în decembrie anul trecut.

În comparaţie cu tratatul suplimentar de la Moscova, semnat în 2002, părţile au convenit să diminueze cu o treime numărul ogivelor nucleare (Tratatul de la Moscova stabilea la un interval între 1.700 şi 2.200 numărul de încărcături nucleare operaţionale pentru fiecare dintre părţile contractante).

În plus, Rusia şi Statele Unite vor reduce cu jumătate nivelul-limită al vectorilor lor strategici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici