Rusia nu mai schimbă uniformele militare, din lipsă de bani

Rusia a abandonat, din lipsă de bani, un plan privind înlocuirea uniformelor militare din perioada sovietică cu unele create de un important designer, relatează BBC News Online.

294 afișări
Imaginea articolului Rusia nu mai schimbă uniformele militare, din lipsă de bani

Rusia nu mai schimbă uniformele militare, din lipsă de bani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planul pentru adoptarea noilor uniforme create de Valentin Iudaşkin era susţinut de premierul rus, Vladimir Putin. În prezent, însă, nu sunt bani decât pentru înlocuirea uniformelor militarilor care participă la parada de Ziua Victoriei. Ceilalţi militari vor rămâne cu uniformele moştenite din perioada fostei Uniuni Sovietice.

Senatorul Viktor Ozerov, preşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate din Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului), a declarat vineri pentru postul de radio Ecoul Moscovei că armata ştie cum să cheltuie banii, iar noile uniforme nu sunt o prioritate.

Noul model creat de Valentin Iudaşkin se bazează pe uniformele Rusiei imperiale, punând accent pe roşu şi albastru. Premierul Vladimir Putin este un admirator al lui Iudaşkin şi s-a implicat personal în acest proiect atunci când era preşedinte.

Informaţia privind renunţarea la noile uniforme arată că Rusia se confruntă cu dificultăţi financiare mai mari decât cele recunoscute public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici