Rusia nu va mai permite tranzitul echipamentelor NATO spre Afganistan

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a abrogat un decret care permitea tranzitul echipamentelor militare NATO pe teritoriul Rusiei în drum spre Afganistan, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

711 afișări
Imaginea articolului Rusia nu va mai permite tranzitul echipamentelor NATO spre Afganistan

Premierul rus, Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decretul a fost anulat după expirarea rezoluţiei Consliului de Securitate ONU din 2001 care autoriza tranzitul echipamentelor militare spre Afganistan pe teritoriul Rusiei.

În octombrie 2010, Dmitri Medvedev, la acea vreme preşedinte al Rusiei, promitea, la summitul NATO de la Lisabona, susţinerea eforturilor Alianţei Nord-Atlantice în Afganistan, în special prin permiterea tranzitului trupelor şi echipamentelor militare pe teritoriul rus.

Tranzitul echipamentelor NATO spre Afganistan şi în sens invers are loc prin centrul special de la Ulianovsk (Volga).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici