Rusia: O clinică exploatează numele preşedintelui Medvedev pentru a atrage clienţi

Directorul Centrului Medical Internaţional Igor Medvedev din Rusia mizează pe numele preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, în campania sa de publicitate pentru a atrage clienţi, informează The Moscow Times în ediţia eletronică.

59 afișări
Imaginea articolului Rusia: O clinică exploatează numele preşedintelui Medvedev pentru a atrage clienţi

Rusia: O clinică exploatează numele preşedintelui Medvedev pentru a atrage clienţi

Panourile publicitare ale Centrului Medical Internaţional Igor Medvedev din Rusia, deşi indică site-ul medvedev.ru, nu îl promovează pe preşedintele rus, Dmitri Medvedev, ci o clinică de sănătate condusă de Igor Medvedev.

Campania publicitară îl face pe Igor Medvedev, directorul acestui centru, unul dintre primii oameni de afaceri care contează pe numele liderului de la Kremlin pentru a-şi atrage clienţi.

Igor Medvedev a declarat că nu vede nimic greşit în a exploata numele preşedintelui. "Nu este vina mea că mă numesc tot Medvedev", a precizat acesta.

"Şi nu văd nici un motiv ca să nu folosesc această coincidenţă dat fiind că persoane din lumea întreagă au cea mai mare încredere în nume", a conchis Igor Medvedev, precizând că site-ul a fost activat încă de la deschiderea clinicii sale în 2003, pe când Dmitri Medvedev era preşedintele companiei Gazprom şi nu avea încă vreo legătură cu guvernarea.

Campania publicitară cu panouri stradale a adus noi clienţi, a afirmat Igorv Medvedev, subliniind, însă, că aceştia au venit la clinică pentru că "în primul rând, suntem cunoscuţi pentru servicii medicale bune".

Folosirea numelui preşedinţilor s-a dovedit a fi o decizie de afaceri înţeleaptă în Rusia, susţin directorii companiilor din domeniul publicităţii.

"Aceasta este o mişcare profitabilă într-o ţară în care lumea este obişnuită să asculte de şef", a declarat Serghei Ţaturianţ, coproprietar al companiei SQ Media Advertising.

"Medvedev nu a devenit încă un brand, dar are un bun potenţial", a precizat el, adăugând că nu s-a referit la ceasuri de perete, postere sau calendare ci la o marcă serioasă care să intre pe piaţă, precum votca Putinka, după numele fostului preşedinte rus, Vladimir Putin, actual premier al Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici