Rusia recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a anunţat marţi că Rusia recunoaşte independenţa regiunilor separatiste georgiene Osetia de Sud şi Abhazia.

369 afișări
Imaginea articolului Rusia recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei

Rusia recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei

"Am semnat decretele privind recunoaşterea de către Rusia a independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei. Rusia cere şi altor state să îi urmeze exemplul", a afirmat Medvedev, într-o declaraţie solemnă pronunţată la televiziunea rusă.

"Nu a fost o alegere simplă, dar este singura opţiune pentru protejarea vieţilor omeneşti", a adăugat el.

"Autorităţile de la Tbilisi au făcut alegerea în noaptea de 7 spre 8 august (lansând o ofensivă militară împotriva Osetiei de Sud)", a spus preşedintele rus, apreciind că liderul georgian, Mihail Saakaşvili, "a ales genocidul pentru a-şi atinge obiectivele politice".

"El a pus astfel cruce tuturor speranţelor de convieţuire paşnică într-un singur stat a oseţilor, abhazilor şi georgienilor", a adăugat Medvedev.

"Înţelegem că, după ceea ce s-a întâmplat la Ţhinvali şi ceea ce a fost planificat pentru Abhazia, oseţii şi abhazii au dreptul să-şi decidă singuri soarta", a spus el.

Dmitri Medvedev cere stabilirea de relaţii diplomatice cu Osetia de Sud şi Abhazia

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a cerut marţi Ministerului rus de Externe să negocieze stabilirea de relaţii diplomatice cu Osetia de Sud şi Abhazia, la scurt timp după ce Moscova a recunoscut independenţa celor două regiuni.

"Am semnat decretele privind recunoaşterea de către Rusia a independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei. Rusia cere şi altor state să îi urmeze exemplul", a afirmat Medvedev, într-o declaraţie solemnă pronunţată la televiziunea rusă. "Nu a fost o alegere simplă, dar este singura opţiune pentru protejarea vieţilor omeneşti", a adăugat el.

Cele două Camere ale Parlamentului rus, Consiliul Federaţiei (Camera superioară) şi Duma de Stat (Camera inferioară), au votat luni în unanimitate o declaraţie care cerea preşedintelui Dmitri Medvedev să recunoască independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici