Rusia reduce numărul de diplomaţi români

Autorităţile ruse au decis să reducă numărul de personal diplomatic şi tehnico-administrativ al României în Rusia.

466 afișări
Imaginea articolului Rusia reduce numărul de diplomaţi români

Rusia reduce numărul de diplomaţi români

Ministerul Afacerilor Externe informează că însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei României la Moscova a fost convocat joi, 3 august 2023, la MAE rus.

În cadrul întrevederii, partea rusă a informat în legătură cu introducerea de cote identice privind numărul personalului diplomatic şi tehnico-administrativ al României în statul de reşedinţă, în corespondenţă cu decizia autorităţilor române din data de 8 iunie 2023 prin care a fost limitat numărul personalului Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Măsura nu afectează personalul diplomatic şi administrativ al României aflat la post în Rusia.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că „întreaga responsabilitate pentru adoptarea măsurilor recente de reducere a numărului de agenţi diplomatici şi funcţionari tehnico-administrativ în relaţia bilaterală aparţine exclusiv părţii ruse, în condiţiile continuării războiului ilegal de agresiune în Ucraina şi a creşterii riscurilor de securitate în regiunea Mării Negre”.

În urmă cu mai mult de o lună, România a decis să reducă personalul ambasadei Rusiei la Bucureşti cu 40 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
diplomaţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici