Rusia renunţă la schimbarea orei în funcţie de vară/iarnă

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a anunţat marţi renunţarea la schimbarea orei de în funcţie de vară/iarnă în Rusia, ora urmând să fie tot anul cea de vară (GMT + 4 la Moscova), şeful statului apreciind că astfel va proteja sănătatea ruşilor.

558 afișări
Imaginea articolului Rusia renunţă la schimbarea orei în funcţie de vară/iarnă

Rusia renunţă la schimbarea orei în funcţie de vară/iarnă

"Am luat decizia anulării trecerii la ora de iarnă începând din această toamnă. Am transmis o directivă în acest sens guvernului", a declarat Medvedev.

Pentru Medvedev, este vorba de protejarea ruşilor de "stresul şi bolile" provocate de schimbarea orei.

"Aveam obiceiul schimbării orelor primăvara şi toamna şi ne plângeam de acest lucru. De fapt, se destabilizează ritmul biologic al omului, este deranjant", a subliniat Medvedev.

Medvedev anunţase din 2009 că se va gândi la renunţarea schimbării orei.

Dmitri Medvedev a introdus deja alte modificări orare în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici