Rusia respinge acuzaţiile Georgiei privind implicarea în presupusul complot

Ministerul rus de Externe susţine că acuzaţiile Georgiei privind implicarea Rusiei în presupusul complot care viza înlăturarea regimului georgian sunt rezultatul unei "imaginaţii bolnave" şi sunt "iresponsabile".

12 afișări
Imaginea articolului Rusia respinge acuzaţiile Georgiei privind implicarea în presupusul complot

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultimele acuzaţii ale Georgiei împotriva Rusiei demonstrează imaginaţia bolnavă şi comportamentul iresponsabil al conducerii Georgiei", afirmă Grigori Karasin, adjunctul ministrului rus de Externe.

Întrebat în legătură cu acuzaţiile preşedintelui Saakaşvili la adresa Rusiei, un oficial de la Kremlin a declarat: "Să consulte un medic".

Georgia susţine că Rusia este implicată în organizarea unui complot care ar viza perturbarea manevrelor militare NATO, înlăturarea administraţiei de la Tbilisi şi asasinarea preşedintelui Mihail Saakaşvili.

Ambasadorul rus la NATO a catalogat acuzaţiile privind implicarea Rusiei drept "absurde". Incidentele intervin cu o zi înaintea începerii exerciţiilor militare NATO în Georgia.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Şota Utiaşvili, susţine că în acest complot sunt implicate "serviciile speciale ruseşti". Unul dintre organizatorii complotului, fostul comandant al forţelor speciale georgiene Gheorghi Gvaladze, a fost arestat. Un alt presupus organizator, Koba Otanadze, tot un fost comandant al forţelor speciale, este încă în libertate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici