Rusia respinge acuzaţiile potrivit cărora ar tergiversa rezolvarea conflictului transnistrean

Rusia a criticat încercările de a acuza Moscova că tergiversează eforturile în vederea soluţionării conflictului din regiunea separatistă Transnistria, a declarat o sursă de la Kremlin, înaintea vizitei preşedintelui Republicii Moldova în Rusia, relatează Interfax în pagina electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Rusia respinge acuzaţiile potrivit cărora ar tergiversa rezolvarea conflictului transnistrean

Rusia respinge acuzaţiile potrivit cărora ar tergiversa rezolvarea conflictului transnistrean (Montaj foto)

"Încercările de a prezenta problema transnistreană ca fiind singura problemă nerezolvată în relaţiile bilaterale între Moldova şi Rusia au adus prejudicii procesului de reglementare a acesteia la un anumit nivel al relaţiilor bilaterale", a precizat sursa.

"De fapt, nu numai moldovenii, ci şi occidentalii implicaţi în procesul de negociere au încercat să înfăţişeze Rusia drept «actor al procesului de reglementare», astfel încât să o poată învinui pentru această stagnare în procesul de rezolvare şi de «sprijinire a separatiştilor»", a insistat aceasta.

"Am denunţat categoric asemenea acţiuni", a adăugat sursa citată, adăugând că Rusia şi-a exprimat în mod constant convingerea că depinde de Chişinău şi Tiraspol să ajungă la un acord de reglementare a conflictului.

"Situaţia procesului de reglementare a problemei transnistrene, care a devenit şi mai complexă în ultimii ani, intensificarea presiunilor economice asupra Transnistriei şi deteriorarea mediului de afaceri pentru companiile ruse de aici sunt considerate de autorităţile ruse drept factori destabilizatori, care afectează negativ nivelul de trai a peste 120.000 de cetăţeni ruşi din regiune", explică sursa.

"Rusia şi-a exprimat în mod repetat îngrijorarea în acest sens", a conchis aceasta. Rusia are rol de garant şi mediator în negocierile în vederea soluţionării conflictului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici