Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre. Pentagonul: "Situaţia s-ar fi putut solda cu rănirea gravă a membrilor ambelor echipaje"

Rusia şi Statele Unite se acuză reciproc după ce un avion rus de vânătoare a interceptat o aeronavă americană de recunoaştere în zona internaţională a Mării Negre.

9547 afișări
Imaginea articolului Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre. Pentagonul: "Situaţia s-ar fi putut solda cu rănirea gravă a membrilor ambelor echipaje"

Un avion rus de tip Suhoi-30 a fost trimis sâmbătă să intercepteze o aeronavă americană de recunoaştere în spaţiul internaţional aflat deasupra Mării Negre.

"Pe 25 noiembrie, sistemele ruse de monitorizare a spaţiului aerian au depistat o ţintă în zona internaţională a Mării Negre care se apropia de frontiera de stat a Rusiei cu mare viteză. Un avion Suhoi-30 a fost trimis pentru interceptare. Avionul de vânătoare rus s-a apropiat de ţinta aeriană şi a identificat-o drept un avion american de recunoaştere de tip P-8A Poseidon", a comunicat Districtul militar sudic din Rusia, citat de site-ul agenţiei Tass.

"După ce a fost identificat, avionul de recunoaştere american a schimbat ruta, îndepărtându-se de spaţiul aerian rus. Avionul de vânătoare rus a revenit în siguranţă la bază", a precizat Districtul militar sudic.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Michelle Baldanza, a declarat pentru CNN că avionul american a fost permanent în spaţiul internaţional şi nu a făcut nicio manevră care să genereze o "interceptare nesigură".

Potrivit oficialului american, avionul Suhoi-30 a trecut prin faţa avionului american la distanţă mică. Din această cauză, avionul american a fost nevoit să efectueze o manevră bruscă, soldată cu "turbulenţe". "Situaţia s-ar fi putut solda cu rănirea gravă a membrilor ambelor echipaje", susţine reprezentantul Pentagonului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici