Rusia spune că patru regiuni au fost atacate de dronele ucrainene

Rusia a declarat că dronele ucrainene au atacat duminică patru regiuni diferite, rănind cinci persoane şi forţând două aeroporturi din Moscova să devieze pentru scurt timp zborurile, potrivit Reuters.

856 afișări
Imaginea articolului Rusia spune că patru regiuni au fost atacate de dronele ucrainene

Rusia spune că patru regiuni au fost atacate de dronele ucrainene

Regiunile ruseşti Kursk, Rostov şi Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, au raportat tentative de atacuri cu drone, în timp ce Ministerul rus al Apărării a declarat că a blocat o dronă ucraineană în regiunea Moscova, iar aceasta s-a prăbuşit într-o zonă nepopulată.

Organismul de supraveghere a aviaţiei din Rusia a declarat că a întrerupt pentru scurt timp zborurile către aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo din oraş ca răspuns la atac.

Guvernatorul regiunii Kursk a declarat că cinci persoane au fost rănite şi că a izbucnit un incendiu când o dronă a lovit gara din oraşul Kursk.

Guvernatorul regiunii Rostov a declarat că nu s-au înregistrat persoane rănite sau pagube.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a împiedicat două atacuri separate cu drone în regiunea Belgorod, provincia de frontieră atacată cel mai des de Ucraina. Guvernatorul local a declarat pe Telegram că 12 ţinte aeriene au fost doborâte în apropierea oraşului Belgorod.

Atacurile cu drone ucrainene atât asupra regiunilor de frontieră, cât şi asupra capitalei ruse au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, cu lovituri repetate asupra districtului financiar al Moscovei.

Rusia a declarat în luna mai că două drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul.

În mod obişnuit, Ucraina nu comentează cine se află în spatele atacurilor asupra teritoriului rusesc, deşi oficialii şi-au exprimat public satisfacţia cu privire la acestea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici