Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme occidentale în Ucraina

Forţele ruse au tras rachete de croazieră pentru a distruge un mare depozit care conţinea arme americane şi europene în regiunea Ternopil din vestul Ucrainei, a anunţat duminică Interfax, în timp ce lupte de stradă făceau ravagii în oraşul Sievierodonetsk din estul ţării, relatează Reuters.

2084 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme occidentale în Ucraina

Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme occidentale în Ucraina

Guvernatorul regiunii Ternopil a declarat că un atac cu rachete asupra oraşului Chortkiv, lansat din Marea Neagră, a distrus parţial o instalaţie militară, provocând rănirea a 22 de persoane. Un oficial local a declarat că acolo nu erau depozitate arme.

Reuters nu a putut confirma în mod independent relatările.

Moscova a acuzat în repetate rânduri Statele Unite şi alte naţiuni că au furnizat arme Ucrainei. Preşedintele Vladimir Putin a declarat la începutul acestei luni că Rusia va lovi noi ţinte dacă Occidentul va furniza Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune pentru a fi folosite în sistemele de rachete mobile de înaltă precizie.

În ultimele zile, liderii ucraineni au reînnoit apelurile către ţările occidentale pentru a accelera livrările de arme grele, în timp ce forţele ruseşti bombardează estul ţării.

Sievierodonetsk a devenit epicentrul bătăliei pentru controlul asupra regiunii industrializate Donbas din est, formată din provinciile Luhansk şi Doneţk. Părţi ale oraşului au fost distruse în unele dintre cele mai sângeroase lupte de când Moscova şi-a început invazia pe 24 februarie.

Guvernatorul din Luhansk, Serhiy Gaidai, a declarat duminică că forţele ucrainene şi ruseşti încă se luptă stradă cu stradă în Sievierodonetsk. El a precizat că, în timp ce forţele ruseşti au cucerit cea mai mare parte a oraşului, trupele ucrainene au rămas sub controlul unei zone industriale şi a unei uzine chimice unde se adăpostesc sute de civili.

După ce a fost forţată să îşi reducă obiectivele campaniei iniţiale, Moscova s-a orientat spre extinderea controlului în Donbas, unde separatiştii pro-ruşi deţin o porţiune de teritoriu din 2014.

Ucraina a declarat că aproximativ 800 de persoane s-au ascuns în adăposturile antiatomice de sub uzina Azot, inclusiv angajaţi şi locuitori ai oraşului.

"Nimeni nu poate spune dacă şi câte victime au fost în ultimele 24 de ore în Sievierodonetsk, unde continuă luptele intense", a declarat Gaidai pe aplicaţia de mesagerie Telegram duminică.

"Toată lumea vrea să evacueze acum, probabil, dar deocamdată nu există o astfel de posibilitate", a declarat

În Lysychansk - oraşul geamăn al Sievierodonetsk-ului de peste râul Doneţ - o femeie a fost ucisă în bombardamentele ruseşti, în timp ce patru case şi un centru comercial au fost distruse, a precizat Gaidai.

La sud şi sud-vest de Sievierodonetsk, forţele ruseşti au tras cu mortiere şi artilerie în jurul mai multor aşezări, potrivit unei actualizări zilnice a Statului Major General al Ucrainei. Dar acesta a precizat că forţele ucrainene au respins încercările ruseşti de a avansa spre unele comunităţi.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele de pe câmpul de luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici