Rusia susţine că rămăşiţele lui Lenin vor rămâne în mausoleul din Piaţa Roşie

Autorităţile ruse nu intenţionează, pentru moment, să retragă rămăşiţele lui Lenin din mausoleul său din Piaţa Roşie şi să le înhumeze, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

167 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că rămăşiţele lui Lenin vor rămâne în mausoleul din Piaţa Roşie

Rusia susţine că rămăşiţele lui Lenin vor rămâne în mausoleul din Piaţa Roşie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Problema înhumării lui Lenin nu este pe ordinea de zi în prezent", a declarat Dmitri Peskov, citat de agenţia oficială Itar-Tass.

Aceste declaraţii au loc la o zi după o întâlnire a preşedintelui rus cu susţinătorii săi, în timpul căreia el a deplâns pierderea punctelor de reper după destrămarea URSS şi a părut să susţină menţinerea mausoleului lui Lenin, părintele revoluţiei ruse, ale cărui rămăşiţe se află într-un mausoleu din Piaţa Roşie din 1924.

Organizaţia neguvernamentală Memorial, fondată în memoria victimelor represiunii sovietice a reacţionat vehement faţă de aceste declaraţii, apreciind că este o comparaţie "fără fundament".

Problema înhumării lui Lenin, părintele revoluţiei bolşevice se află periodic la originea unor dezbateri în Rusia, de la sfârşitul lui 1991, când s-a destrămat URSS.

Niciun lider al ţării nu a îndrăznit însă să ia această decizie până în prezent, fostul lider bolşevic fiind în continuare venerat de numeroşi ruşi în vârstă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici