Rusia taie gazul pentru o nouă ţară: "A încălcat condiţiile de achiziţie"

Gigantul energetic rus Gazprom a anunţat că a suspendat livrările de gaze către Letonia. Gazprom a acuzat Letonia că a încălcat condiţiile de achiziţie, dar nu a oferit detalii despre această presupusă încălcare.

26810 afișări
Imaginea articolului Rusia taie gazul pentru o nouă ţară: "A încălcat condiţiile de achiziţie"

Rusia taie gazul pentru o nouă ţară: "A încălcat condiţiile de achiziţie"

Letonia se bazează pe Rusia vecină pentru importurile de gaze naturale, dar guvernul leton a declarat că nu se aşteaptă ca măsura luată de Gazprom să aibă un impact major.

Statele UE acuză Rusia că a trasformat gazul într-o armă cu care luptă împotriva sancţiunile occidentale impuseca urmare a invaziei în Ucraina.

În Letonia, gazul reprezintă doar 27% din consumul de energie. Edijs Saicans, un înalt oficial leton din cadrul Ministerului leton al Economiei, citat de agenţia de presă Reuters, a declarat că nu se aşteaptă ca măsura luată sâmbătă de Gazprom să aibă un impact major.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie şi înăsprirea sancţiunilor occidentale, Gazprom a suspendat livrările de gaze către Bulgaria, Finlanda, Polonia, Danemarca şi Olanda din cauza neplăţii în ruble. De asemenea, Rusia a întrerupt vânzările de gaze către Shell Energy Europe din Germania.

În prezent, UE se străduieşte să stimuleze importurile de gaze din alte părţi, inclusiv gaze naturale lichefiate (GNL) din Norvegia, Qatar şi SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici